Friday, 7 December 2012

setiap benda yang aku miliki pasti akan pergi :)

aku sedar aku sape pada kau . aku tau kedudukan aku . dan aku tau bukan aku jadi pilihan kau walaupon mulut kau berkata yea .
aku tau aku tade rupa yang cantik , tak memiliki tubuh yang menarik dan tak mempunyai perangai yang menyejukkann kau . tapi aku jugak seorang perempuan . hati nurani dan naluri aku tetap lmbut mcm seorang kaum hawa . kalau kau berputus asa . tu semua keputusan kau . aku takkan pernah halang kau . sebab orang yang kaya takkan pandang perempuan miskin mcm aku . orang kaya cuma memilih yang cantik , bijak , penyayang dan semua yg baik . aku tade package mcm tu . lagipon aku ada satu benda yang aku rahsia kat kau . aku segan bila bersama dgan kau . orang sekeliling pandang serong kat aku . kau anak orang berada , dan kau orang yg bijak . takkan pasangan hidup kau , orang miskin mcm aku . aku dah lama sedar semua tu . mungkin kau kata aku segan sbb rupa kau , hidung kau dan sebagainya . tapi ALLAH yang tau knpa . aku tak perlu terangkan kat kau . sbb nie rahsia aku . aku cuma mampu bercerita dalam blog nie . 
aku cuma perempuan biasa . tade harta , kecantikan , tade keistimewaan , tade personaliti yg patot dibanggakan . aku tak layak utk jadi teman hidup kau . sebab keluarga kau semua dr orang yg berada . org lain akan pertikaikan dgan pilihan kau . aku tau kau pilih aku sbbkan kesian dan bukan sbb cinta . aku terima dan aku cuma doakan kau dapat orang yg sepatotnya dgan kau . aku terima kelemahan aku . smpai mati sekalipon aku akan setia dgan kau even satu hari nanti . kau berdiri dan bahagia dgan org lain . mungkin perkataan nie byk pmpuan da sebut . setia smpai mati . tapi nie la kenyataannya . ALLAH je tau semua . 

Wednesday, 1 August 2012

bloggie baby :)
kenapa  susah sgt dia nak pertahankan aku ? sedangkan dia tau ape yg kawan dia ckap bole lukakan hati aku ? atau dia memang tak sedar yg aku nie terasa ? aku bole lepak dgan kawan2 dia. aku p sarawak utk dia.
tapi aku dapat rasa lagi 2 tahun dia akn menetap kat sana balek. and aku tau dia akan lesapkan diri tanpa ape2 berita. dia akan tinggalkan aku. kuat sgt rasa tu. sekarang dia bertahan sbb dia nak blaja. tapi bila da grad.
dia akan tinggalkan aku and aku tau dia ada pengganti. aku harap biar masa yg aku ada nie.
aku dapat tatap muka dia puas2 sblm dia lesap ke sarawak teros. mungkin nie jalan hidup aku.
aku kena terima . tapi aku bersyukur sbb tuhan temukan aku dengan dia. yeaa , sekali lagi aku jatuh . 
aku terbaca im dia dgan kawann dia. sbb tu aku berhenti berharap yg dia akn jd milik aku :)
sbb aku takot yg dia takkan jadi milik aku satu hari nanti. sekarang pon aku cuma rasa setengah je . 
yg lgy setengah biar dia yakinkan aku.


Sunday, 29 July 2012

berdikari

berdikari ? aku nie susah nak hidup berdikari. tapi semnjak 2 3 hari nie lepas aku basuh otak nie.
maybe she's right. thanks for open my eyes. angah, aku sayang kau doe. nie laa makhluk ALLAH yang ALLAH turunkan jadi sahabat smpai mati utk aku.


 

Nur Faiqah Akmal

walaupon banyak yg kata dia jahat curang and etc. kau, kau dan kau. semuanya salah.
tenang, soal, selidik baru bertindak. nie tak main serbu ckap dia entah pape.
angah, biarkan ape yg orang lain ckap. aku, achik (boo bobo) and ezza sentiasa kenal kau dan takkan senang2 tuduh melulu bnda yg tak pena kau buat. thanks sebab tunjukkan erti2 yg bole buatkan aku percaya kan semua perasaan aku pada dia. dan perasaan dia pada aku.
aku doakan jodoh yg kau impikan selama nie muncul tak lama lagi. 
dan biar jodoh tu yg jadi milik kau yg sah tanpa ada tangisan yg kau kena keluarkan , tanpa ada rebutan tanpa ada orang kedua ketiga. kau layak bahagia, kau layak dapat someone yg betol2 sayangkan kau.
aku harap aku takkan nampak kau saket lagi lepas nie. aku doakan segala kebahagian berpihak pada kau selepas ape yg kau alami. terima kasih sebab kau jadi sebahagian suka duka aku. i love you.

aku rindukan dia , aku rindukan saat tu , aku rindukan semuanya pasal kita. 
mungkin tu ape yg aku ckap sebelum nie , sebab aku rasa kehilangan. 
tapi sebenarnya aku tak hilang semua tu. semuanya disebabkan belajar , disebabkan cemburu.
aku rasa hilang dan sebagainya.
sebenarnya dia ada bersama aku. cuma aku tak nampak. 
cinta bukan hanya kena ada setia , jujur , sayang antara satu sama lain.
tapi cinta kena ada PERCAYA antara pasangan. dengan adanya percaya.
cinta sendiri akan datang pada kita. jangan risau.
selagi hati masih sayang , tsunami melanda pon dia tetap milik kita.
aku cinta you :)


your my sunshine :)


thanks for your love hugs kisses that warm me through day & night 
thanks for this , thanks for everything my furture husband :)

Monday, 16 July 2012

tak layak ke aku utk bersama dgan kau ?

hari demi hari hubungan aku dengan dia makin berubah. aku cuba nak ubah kan semua yg salahdlm hubungan.
semuanya tak menjadi. dia ada pengganti senyap2 kea ? yg dia takot sgt kantoi dgan aku. sbb dia tak nak aku buat yg bukan2 ? hmmm aku percaya yg dia syg aku, aku tau semua tu. tapi kenapa setiap kali kat kolej dia berubah ? tapi bila kat rumah dia lain ? hmmm is there something or someone special at kolej makes him change a lot ? ada org baru yg da rampas dia dr aku ? hmmmm kalau mcm tu laa akhir hubungan nie. aku cuma mampu senyum.... dan berdoa yg semoga dia and dia bahagia. jangan mcm aku. aku tak nak dia tak bahagia. sbb dia kebahagiaan aku. mungkin dia taktau ape yg aku rasa. tapi bia aku jd semuanya utk dia sikit demi sikit.

Wednesday, 2 May 2012

dugaan yang memeningkan

dugaan kat tmpat blaja bru nie drpd abah. dia takl cukup duet utk tanggung aku lagi. ape perlu aku buat utk aku terus sambung kat sini? aku buntu, aku ada dua semangat yang selalu ada dgan aku. bakal suami aku and of course mama aku. aku nak keje tapi belum masanya aku kena keje. aku kena pastikan aku dapat rumah sewa yg aku bole balek lewat mlm . tade kena sign mcm2 kad. aku nak brniaga kechk2 kat kolej and dlm fb. aku nak buat cake, cookie and cupcake. bnda manisan. aku taktau sama ada aku prniagaan yg aku nak buat nie maju atau tak. aku nak mncuba tapi perasaan takot tu jauh lg besa dr perasaan nak brniaga. tapi si dia kata belum cuba belum tau. aku tak tau nak ckap ape. hmmm

aku nekad, lepas je dip aku nak mndirikan masjid. aku tak nak brcinta lama2, baik aku akhirkan dgan hubungan yang sah. aku hanya akan brkawen dgan si dia. muhammad syafeez saini. sebab aku yakin dia jodoh aku dari ALLAH. aku takkan sia2 kan ape yang ALLAH da bagi utk aku.mungkin aku akan hadapi byk dugaan akan dtg, sbb tu ALLAH nak ringankan dugaan aku dengan kehadiran si dia. aku brsyukur dgan ape yang ALLAH da bagi kat aku, dan aku harap tlg jangan ambil dia dr aku. aku pilih dia kerana aku ingin dia jadi seorang suami utk aku. yg dorong aku ke jalan ALLAH. dan aku yakin dia bole buat mcm tu.

ape yang aku nak ckap, aku akan terus blaja tak kira ape saje halangan yg ada kat depan aku. :) aku tau aku kuat dan mampu tempuhi semua nie. aku mampu utk terima semua dugaan ALLAH. walaupun prmulaan aku sangat tak bole terima. aku sgt cintakan dia. aku harap dia tau sepertimana ALLAH tau. :D

Wednesday, 21 March 2012

wahai hati. kuatkan cinta aku pada dia yea.

hati hati.
jangan laa kau tawar. mcm mana nk kekal smpai mati kalau kau da tawar.
adoii kau nie, jangan laa bikin masalah. nanti aku jugak yang susah.
hmmm hati, kenapa aku cemburu sgt. knpa kebelakangan nie aku asek dpat mmpi buruk pasal dia?
tu semua petanda yg dia curang kea? hmm jangan laa curang sayang.
kesian kat saye, kalau awak curang. sape nak sayang saye lagi? hmm
nanti saye sorang2 bila awak da bahagia. saye sayang awak. jangan laa buat perangai ea?
saye da buang jauh2 dunia players saye sbb saye nak awak sorang je.
saye nak kawen dgan awak sorang je. mati hidup balek saye nak dengan awak je.
hmm jangan tinggalkan saye tau. saye chentakan awak sorang je. sbb hati saye da trtutup nk jadi players da.
sbb jadi players nie memenatkan. hmm saye rindu awak.

awak, saye nk dekat peot. sbb tu saye suka mara2. awk yg selalu kirakan tarikh saye dtg peot bila.
hehe comelnya awak jage saye. awak jage saye. awak laa madu saye. and awak jugak racun saye.
hehehe awak nie ada mcm2 utk saye. sbb tu awak nie one in a milion. atoii.
awak, saye penat. saye nak tito. mehh popok kan saye tito mcm selalu.
ily abang. <33 mmmuuuaaahhhh.

Friday, 27 January 2012

setiap hari aku mula menjauhi dia. :'(



aku tak mampu nak cakap pape dgan dia blog.
setiap kali aku nak luah, bnda yang aku nak luah tu mcm tersekat kat anak tekak aku.
diri aku ckap yang aku patot lepaskan dia. tapi hati aku sangat perit nak lepaskan dia.
tapi ape yang aku nampak kbelakangan nie. semua kekurangan ada pada aku.
aku seorang yang bodo dalam semua kerja. tade satu keistimewaan yang ada pada aku.
aku tak rajin, tak pandai memasak, tak pandai mengemas, tak pandai study, tak pandai berdikari.
semuanya aku tak pandai. aku nak yang terbaik utk dia, nak semuanya perfect utk dia. aku rasa diri aku nie tak layak langsung utk dia. tapi dia tak faham ape yang aku pendam sekarang nie. sumpah dgan NAMA ALLAH. aku tak bohong semua yang aku tulis nie. aku tade orang lain. aku tak curang ataupon nak ada hbngan dgan orang. jujur aku ckap skarang semua tumpuan aku hanya utk dia, family, study, kawan2 and ALLAH. tapi kenapa aku ada banyak kekurangan. kenapa aku bodo sangat. 
tapi dia tak faham semua tu. dia ignore aku. aku sedih sangat. saket sangat hati aku nie.
aku tak mampu nak buat pape sebab aku hanya mampu pendam. biarlaa aku saket. aku tak kesah.
sebab nyawa aku tak penting. sebab aku tak pandai nak sayang diri sndri. 
aku bole dikatakan benci dgan dri aku tapi aku tak tunjuk. biarlaa ape yang aku rasa nie. hanya hati aku yang tau. and biarlaa dia trkunci smpai aku mati sekalipon. hanya ALLAH yang faham perasaan aku.
kalau ada jodoh yang lagi bagus utk dia. temukan laa dorang brdua. jangan bg dia terus seksa dgan aku yang tade pape nie. tlg laa. aku mohon sangat2. aku mampu jauhkan diri sikit2. mungkin tu yang dia kata aku berubah. tapelaa, aku rela dia membenci aku semahu dia. tapi jangan hbeskan sisa2 hdup kau dgan orang yg tak brguna nie syg. maafkan aku, sbb trlalu byk kekurangan dan keburukkan dlm diri aku. 
maafkan aku sbb muncul dlm hdup kau. patotnya aku mengelak.
im sorry, i try to make you proud. but i fail.
sorry, i can't be perfect.

:'(

Tuesday, 24 January 2012

aku menyepi dari blog :)

hai bloggie!
aku da lama tak jenguk kau kan? sorry laa sebab aku da tade broadband nak jenguk kau tiap2 malam mcm dlu.
huhu rndu kau. um aku da nak masok sebulan da belajar kat KPTM.
huhu bole laa best. tapi aku tatau laa dapat pass kea tak nanti.
insyAllah izin Allah aku bole buat. hehe aku selalu gaduh dengan si dia sekarang nie.
tapi aku tau semua nie dugaan buat aku. so aku kena terima and redha ape yang jadi.
aku sayang dia and aku kena brtolak ansur dengan dia.
kalau tak, mcm mana nak dirikan masjid kan? hehe.
aku banyak bnda nak cter kat kau blog. tapi masa tak mengizinkan kita.
aku kena tido sebab esok aku ada kelas pukul 8.
salam :) 

Tuesday, 29 November 2011

story of my life

aku nak ceritakan kisah hidup aku sbnar2nya.
masa mula2 aku tak percayakan yang ALLAH tu hebat.
like everyone told me, that ALLAH is great. at that time i didn't believe all this thing.
but lama kelamaan aku tengok and aku sedar. 
selma nie ALLAH selalu dengan aku, cuma aku tak sedar dan aku tak hargai kewujudan Dia.
bodoh kan aku nie? aku patot dipanggil kafir dulu tapi sekarang.
aku bangga sebab aku dilahirkan sebagai seorang ISLAM.
dulu banyak dugaan dalam hdup aku. dan aku salahkan ALLAH.
tapi sekarang aku dengan hati terbuka, menerima semua dugaan tu.
sebab aku bersyukur sekarang yang semua dugaan tu ada hikmah yang sangat indah sebaliknya.



aku nie seorang yang terpesong dulu.
nak tau ape? aku lesbian.
aku bercinta dengan kaum sejenis. aku bercinta dengan pengkid.
tapi jangan salahkan semua pengkid kat dunia nie.
dorang cuma nak cari cinta yang sejati. cari cinta yang tulus dari seorang pmpuan.
dorang faham ape yang perempuan nak. sebab tu jadinya cinta antara pengkid and pmpuan biasa.
aku tak kesal bercinta dengan pengkid sebab dorang mengajar aku banyak dlm hidup nie.
sebabkan dorang aku jadi makin kuat and tak takut untuk teruskan hidup.
jangan salahkan dorang kenapa dorang jadi mcm tu. dorang ada sebab tersendiri.
bukan dorang sengaja nak jadi mcm nie. orang awam patot bagi dorang peluang.
tu je. bukan mengutuk, menghina or menuduh dorang melulu.
dorang manusia and semua manusia tak sesempurna ALLAH SWT.

aku pernah jadi player. aku mengaku aku memang player dulu.
sebab aku kecewa dengan sikap2 ex2 aku. aku tau ada antara dorang yang baik. 
tapi time tu mata aku fully tertutup. aku tak nampak kebaikan dorang.
aku cuma nampak ras kecewa aku dulu. tu yang aku silap.
aku banyak sangat saketkan hati orang. tapi sekarang aku nak berubah.
aku pena saketkan hati 2 orang yang sangat sayankan aku. sebelum aku jumpa si dia yang aku sayang.
aku memang banyak kali curang dengan si D. sebab aku tak tau laa.
aku tak yakin dengan dia. dia sangat mencurigakan. aku tatau nak explain mcm mana.
tapi dia tak faham. aku nak dia berubah. aku tak nak dia jadi pengkid lama2.
tapi tu hak dia. aku tak bole nak buat pape.
pada masa yang sama aku couple dengan B.
pkiran aku terganggu dengan kebaikan si B nie. aku curang lagi sekali walaupon aku da berjanji dengan si D.
yang aku takkan curag lagi. aku memang bodoh. memang B baik.
tapi dia da ada cinta hati sendiri. aku faham perasaan cinta hati si B.
B sangat baik,dia protective. tapi aku terpikir kan si D buat prtma kali.
aku da brjanji dengan D yang aku akan setia dengan dia. aku menyesal menipu dia lagi.
aku sangat menyesal. akhirnya aku amek keputusan untuk setia dengan D.
lagipon kalau aku lepaskan B. dia still ada A. aku tak nak dorang brpisah sebab aku.
aku berjaya. aku tak nak bgtau hasrat aku kat B.
aku takot dia kecewa. aku takot dia terluka. tapi dia tak faham jugak.
hm susah aku nak meluahkan ape yang aku rasa. aku takot.
dorng tak bagi aku peluang untuk luah semuanya.
tak lama lepas tu, ALLAH bagi aku peluang utk beubah dan temukan aku dan feez.
aku tau nie laa masanya utk aku berubah. aku memang sayangkan feez tapi aku takot D tak faham.
yang aku nak berubah. aku tau D susah nak lepaskan aku. aku tau.
aku pon sayang dia. tapi aku tak nak hilang dia. aku nak diakekal dengan aku as kakak aku.
jaga aku, sayang aku mcm selalu. tapi semuanya hancur mcm tu je. aku da agak dia takkan faham.
aku hilang dia jugak. dia ckap feez da sentuh aku.semuanya disebabkan satu lovebite.
tu semua bole buktikan aku da kena sentuh kea? aku sangat2 terkilan an kecewa yang dia da ckap mcm tu.
tapi tape semua nie aku terima dengan hati terbuka. aku tak kesah.
semua ada hikmah disebaliknya. aku tak salahkan sape2.

alhamdulilah. ALLAH temukan aku dengan seorang jejaka yang sangat memahami aku.
nie laa orangnya. dia dari sarawak. umur dia 20 tahun. hehe.
dia sangat sangat manja. sayang sangat sangat kat dia.


nie laa baby aku. comel kan? semua kata dia buruk.
entahh ape yang buruk kat dia pon aku tatau. kesian semua yang kata dia buruk.
da buta agaknya. semua yang lahir kat dunia nie. ada kecantikan and kacaknya masing2.
and sape yang perasan sangat tu. aku tatau nak ckap ape laa. 
haha tu masalah korang and hak masing2.
dia yang banyak nasihat aku, banyak mengajar aku.
walaupon aku tau aku nie kepala besi. degil.
haha adat laa tu anak bongsu kan? dun say anything eah pasal anak bongsu.
suka sangat manja dengan dia. dia suka layan tapi kedekot punya monyet.
dengan bini sendiri manjakan ckit2. suruh ajar.
p tengok cerita cinta cinton. belajar sendiri. haha !
jahat tak aku? jahat kan? haha.
aku laa wife MUHAMMAD SYAFEEZ SAINI.
dan aku bangga kalau ALLAH jadikan aku WIFE kepada dia.
hehe aku harapkan jodoh aku sampai mati dunia dan akhirat cuma diadan bukan orang lain.
biarlaa dia yang terakhir buat aku. kali nie aku nekad. dia yang terakhir.
aku tak mampu harap lebih2 tapi.
aku cuma bole berusaha utk kekalkan hubungan aku dan dia sampai ke jinjang pelamin dan seterusnya.
harap ALLAH sentiasa bersama dengan kami. sentiasa mendoakan utk kami kekal.
tu harapan aku. aku nak habeskan sisa2 hidup aku dengan dia sebagai suami isteri yang sah akan datang. 
AMIN AMIN AMIN.

ALLAH MAHA PENYAYANG DAN MAHA MENGETAHUI SEMUANYA.
THANK YOU ALLAH
I LOVE ALLAH


Saturday, 26 November 2011

i wish you were here



rindu sangat kat dia. harap dia rasa bnda yang sama.
entahh aku tak bole jauh dr dia. nanti aku cepat mara. cepat terasa.
tu yang aku tak nak tu. hm susah aku nak terangkan.
24 hours i always with him and i feel so safe with him so comfort.
full of love, passion and else. when you want to come home?
don't you miss me?? :'(
i hope you miss me. papa balek laa sayang.
rindu papa. rindu nak pelok papa. rindu nak tiom pipi gebu tu.
rindu nak tiom pwot bunchet tu. rindu nak tiop pwot.
rindu nak tiom dahi suruh papa bangun pagi.
rindu nak bg pelok pagi2 masa papa bangun mnta pelok.
rndu nak buatkan air milo utk papa.
rndu nak korek telinga papa.
hm rndu bau badan papa. hm rindu semuanya.

hm please.. come back soon. real soon.
im waiting for you at home.
:'(